Turha rahanreikä

Kun perustaa uuden yrityksen niin voi olla varma, että pian soi puhelun ja yritykselle tarjotaan erilaista hakemistonäkyvyyttä ja vuosien kuluessa näitä puheluita piisaa. Puhelut alkavat yleensä sillä, että kyseinen hakemistoyritys katsoo yrityksen tiedot julkisesta rekisteristä ja kertoilee iloisesti yrittäjälle, että katsotaas että tiedot pitävät paikkansa. Puhelun lopussa ilmoitetaan sitten millä hintaa tiedot ovat "taas" vuoden voimassa heidän "jostakukaaneiolekoskaankuulutkaan.fi" -yrityshakemistossa.

Järjestelmän noutoruuan myyntiin

Kotisivuasiakkaani Hotel Royal Ruka halusi varmistaa, että ravintolatoiminta voi jatkua mahdollisista COVID-19 rajoituksista huolimatta, joten selvitimme alkutalvesta millaisia takeaway-tilausjärjestelmiä olisi käytettävissä. Tavoite oli luonnollisesti löytää järjestelmä joka ei vaatisi kalliita investointeja ja olisi helppokäyttöinen niin ravintolalle kuin asiakkaallekin. Hotellin sivut on toteutettu Joomlalla, joten selvitin onko alustan osalta olemassa jo valmiita ratkaisuja, ettei tarvittaisi erillistä tilaussivustoa vaan tilaustoiminto saataisiin toimimaan suoraan omilla sivuilla. 

Varo domainhuijaria

Valitettavasti jo kaksi asiakastani on joutunut domainhuijauksen uhriksi, joten tässäkin varoituksen sana sellaiselle yrittäjälle, joka ei tiedä kuinka huijaus tapahtuu, jotta tiedät varautua tulevaan puheluun ja välttää vaaran. Kyseinen huijaus alkaa yleensä puhelinsoitolla, mutta voi toki tulla myös sähköpostilla, jossa suomalainen domainrekisteröintejä suorittava yritys kertoo yrittäjälle, että hänelle on tullut pyyntö rekisteröidä domaineja, joka ovat käytännössä uhriyrityksen rinnakkaisia domainnimiä, eli päätteenä yleensä .com, .net, .org, .club tms.