Suosittelen!
Luotettavat nettikaupat

Tällä sivulla löydät linkkejä joihinkin lähinnä tietokoneita, tietokoneiden lisälaitteita, viihde-elektronikkaa ja tulostinvärejä myyviin nettikauppoihin. Olen itse asiakkaana sellainen, että en aikaile vaihtaa kauppaa tai palveluntarjoajaa mikäli palvelun laatu alenee tai palvelu ei ole hinnaltaan kilpailukykyinen. Nämä suositukset perustuvat hyvään hinta-laatusuhteeseen ja toimivuuteen, joten sen osalta uskallan suositella näitä myös muille.

Tietokoneet, viihde-elektroniikka ja tarvikkeet

Dustin verkkokauppa

Dustin ja Dustin Home

Dustin on iso tekijä tietokoneita, niiden lisälaitteita ja tarvikkeita myyvänä kauppana. Tilasin mm. ensimmäisen ja vieläkin käytössäni olevan laser-tulostimen Dustinista jo ennen kuin se se oli tullut edes Suomen markkinoille. Dustin on hintavertailujen kärkipaikoilla edullisuuden osalta ja Dustinia käytämme myös työpaikkani IT-hankintoihin. Dustin antaa tuotteille 60:n päivän palautusoikeuden, mikäli tuote ei ollutkaan sellainen kuin ajattelit.

Dustin Home on kuluttaja-asiakkaille suunnattu kauppa ja yritysasiakkaille on lisäksi oma sivustonsa.
mResell – Apple iPhone, iPad ja Mac-tietokoneet käytettyinä

mResell – Apple käytettynä

Vuonna 2006 aloitin urani Applen tietokoneen käyttäjänä, eikä näillä näkymin ole mitään tarvetta vaihtaa toiseen käyttöjärjestelmään. Käytännössä seuraava vaihtoehto voisi olla Linux, mutta osa tarvitsemistani ohjelmista ei ole Linuxille saatavissa. Windows ja sen käyttöön liittyvistä ongelmista saan "nauttia" liikaa jo antamani IT-avun puolesta, enkä todellakaan halua niitä ongelmia häiritsemään omia töitäni.

Applen laitteet ovat arvokkaita, mutta vaikka kuka mitään väittäisi, niin myös laitteen ominaisuudet yhdessä käyttöjärjestelmän kanssa antavat todellista vastinetta rahalle ja laitteet vanhenevat käytännössä Windows-koneita hitaammin. Harvassa ovat ne PC-koneet joiden kosketuslevy olisi vieläkään samalla tasolla kuin vuonna 2006 hankkimassani MacBookin karvalakkimallissa.

Mikäli budjetti ei anna periksi uuden laitteen hankkimista on yksi vaihtoehto hankkia tarkastettu Mac, iPhone tai iPad käytettynä ja takuulla mResellistä. Käytetyn laitteen hankkiminen on myös ympäristöteko.
Akkukauppa.com – uudet akut

Akkukauppa – Uutta virtaa!

Akkukauppa on nimensä mukaan erikoistunut laitteiden akkuihin ja paristoihin. Valikoimissa löytyy vaihtoakkuja kannettaviin tietokoneisiin Applesta PC-valmistajiin. Mutta valikoimissa ovat myös akut puhelimiin, tabletteihin, kameroihin, pelikonsoleihin, monenmoisiin soittimiin ja leluihin. Peruselektroniikan lisäksi akkuja saa myös vaikkapa akkuporakoneisiin ja puutarhakoneiden käynnistykseen.

Akkukaupasta on tullut tilattua asiakkailleni useampi MacBook Pro -akku.
Puhelinfix - Puhelimen varaosat tee-se-itse korjaajille

Puhelinfix – Puhelinten varaosat ja puhelinhuolto

Nykyiset älypuhelinten huippumallit maksavat helposti enemmän kuin kannettava tietokone. Puhelin on harmittavan helppo pudottaa ja pudotuksen jälkeen on suuri vaara, että puhelimen näyttö on rikki. Mikäli vahinkoa ei korvata vakuutuksesta voi eteen tulla näytön vaihto, mikäli ei halua jälleen satsata uuteen puhelimeen. Akku tai latausliitin ovat myös osia, jotka voivat kulua ahkerassa käytössä turhan nopeasti. Kätevimmät tee-se-itse tyypit löytävät helposti YouTubesta tai iFixit.com yksityiskohtaiset ohjedokumentit, kuinka erilaiset laitteet voidaan avata ja kuinka niiden rikkoutuneita osia voidaan vaihtaa.

Koska rikkoutuneen osan tilalle tarvitaan uusi osa on Puhelinfix ratkaisu, mistä voi tilata varaosa laitteeseen. Puhelinfixin nettikaupasta löytyy varaosia ja tarvikkeitakin käytännössä kaikkiin Suomessa myynnissä oleviin puhelinmerkkeihin. Varaosion mukana saa myös ilmaisen työkalupakkauksen. Mikäli et itse halua alkaa yrittämään korjausta voi puhelimen toimittaa myös Puhelinfixin huoltoon. Yritys myöntää alkuperäisille varaosille ja työlle 24 kk takuun, tarvikeosilla takuu on 12 kk.
Aliexpress - se paras Kiinakauppa

AliExpress – se paras Kiinakauppa

AliExpress on kiinalainen kauppa-alusta, jossa tuotteiden myyjät voivat toimia missä maassa tahansa. Hieman samanlainen kuin Wish, mutta edullisempi ja luotettavuus korkeammalla tasolla. Kaupasta löytyy kaikkea mahdollista ja mitä ei AliExpressistä löydy, niin sellaista ei taida olla vielä keksitty. AliExpress on ollut hovihankkijani kaikissa pienissä jutuissa, eli sieltä olen tilannut mm. SJCam Action-kameran, XP-Pen -piirtopöydän, mikrofoneja, sovittimia, kaapeleita, pientarvikkeita kameraan ja tietokoneisiin. 

Kaupat tehdään luottokortilla ja maksu menee Aliexpressille, eli AliExpress toimii sinun ja kauppiaan välissä varmistan turvallisuutesi ja varmistaa, että voit olla varma, että tilaamasi tuotteet ovat sitä mitä olet tilannut. Paketteissa on yleensä seurantakoodi, jolla voit seurata toimitusta ja sillä varmistetaan myös että tuotteet on toimitettu perille. Mikäli et saa tuotteita tietyn ajan sisällä voit perua kaupan ja rahat palautetaan, mikäli saat tuotteet, mutta niissä on puutteita on järjestelmän sisällä mahdollista ilmoittaa puutteista, jolloin myyjä vastaa ja ehdottaa kuinka asia ratkaistaan. Mikäli et ole myyjän ehdotukseen tyytyväinen, niin loppukädessä Aliexpress voi ratkaista asian todisteiden pohjalta. Osa myyjistä toimittaa tuotteita myös Euroopan varastoista, jolloin vältyt tulliselvityksen tekemisestä.

Tulostimien värit ja mustekasetit

Usein asiakkaani kysyvät minulta mistä saisi tulostusvärit laser- ja mustesuihkukirjoittimiin. Vastaukseni on, että helpoimmalla ne saa nettikaupasta ja suosittelen sitä mistä saat värit edullisimmin. Tässä siis poimintoja verkkokaupoista, joista itse olen ostanut värejä useampaankin eri merkin tulostimeen. Tutustu ja vertaa hintoja – tee tilaus sieltä missä värit saat sopivimpaan hintaan.
Mustekasetti.com – värikasetit kolmen vuoden takuulla!

Mustekasetti.com

Mustekasetti.comin valikoimissa edullisten musteiden ja värikasettien lisäksi ovat myös erilaiset kasettien täyttökitit, mustesuihku- ja lasertulostimet, pölypussit, lamput ja toimistotarvikkeet.

Sivuston ulkoasu voi säikäyttää, mutta hinnat eivät! Tekniikan Maailman testissä Mustekasetti.comin tarvikevärit eivät eronneet tulostuslaadultaan alkuperäisistä ja yritys myöntää myös myymilleen värikaseteille ja tulostimille kolmen vuoden takuun!
Inkkari - värikasetit verkosta

InkKari

InkKarilla on valikoimissa värit mustesuihku- ja lasertulostimiin. Liikkeellä on myymälä Tampereella, jossa onnistuvat myös värikasettien täytöt.
InkClub tulostinvärit

InkClub

Inkclubin valikoimista löytyy musteiden ja värikasettien lisäksi paljon muutakin, kuten kahvikapseleita, imurinpusseja, pienelektroniikkaa ja toimistotarvikkeita.