Konsultointi ja
operointi

Tietoa ja tukea

Olen ollut monessa mukana ja tieto-taitoa on tarttunut mukaan monelta alalta, joten pystyn tarjoamaan monille asiakkailleni myös konsultaatiota ja apua monissa asioissa sähköisestä markkinoinnista, moniin erilaisiin palveluihin ja laiteratkaisuihin. Käytän sujuvasti lisäksi verkon hakutoimintoja, joten tietoa löytyy tarvittaessa myös nopeasti lisää. Pystyn hyödyntämään myös laajaa sidosryhmääni tarvittaessa, josta voin saada myös täsmätietoa monen moisista asioista.

Selvitystyötä

Työhistoriani aikana olen käyttänyt lukuisia ja lukuisia erilaisia ohjelmistoja ja hallintaliittymiä, joten pystyn nopeasti myös sisäistämään uusia järjestelmiä ja tutkimaan miten ne toimivat, miten niitä voi hyödyntää ja minkä osalta ne voivat tuottaa ongelmia asiakkaan käyttöä ajatellen. Tällaisia järjestelmiä ovat usein erilaiset hotelli- tai retkivarausjärjestelmät, kassa- ja laskutusohjelmat, taloushallinto-ohjelmistot, pilvipalvelut sekä tietokoneohjelmistot.

Pilvipalvelut

Pilvipalvelut voivat tarkoittaa yksinkertaisimmillaan Internet-palvelimella olevaa tallennustilaa, mutta palveluissa voi olla lisäksi paljon muitakin ominaisuuksia joita voi hyödyntää yritystoiminnassa. Useimmat ohjelmistotkin ovat tai ovat siirtymässä pilvipalveluksi, jolloin niiden käyttäminen tapahtuu verkkoselaimella, joten ne ovat laitteistoriippumattomia. Minulta voit saada apua selvittämään, tutkimaan jo olemassa olevia pilvipalveluita, jotka voivat auttaa tai tukea yritystoimintaasi sekä myös määrittämään palvelua käyttöösi.

Ohjelmistot

Vaikka monet ohjelmat ovatkin jo käytettävissä pilvipalveluina, niin on vielä paljon erityisiä ohjelmia jotka toimivat paikallisesti työasemissa. Tunnen myös laajasti näitä ohjelmistoja ja pystyn antamaan vinkkejä mikä tai mitkä ohjelmat voisivat olla sopivia tarpeen mukaiseen käyttöön. Selvitän soveltuuko jokin ilmaisohjelma käyttöön tai mikä maksullinen ohjelmisto ajaisi asian parhaiten. Olen vastannut myös Swim the Arctic Circlen ajanottolaitteiston hankinnasta ja operoinnista aina ilmoittautumisista ajanottoon.

Varausjärjestelmät

Viimeisimpien vuosien aikana olen selvitellyt ja operoinutkin useita erilaisia retki- ja hotellivarausjärjestelmiä, OTA-kanavien portaaleja ja näiden maksunvälittäjien ratkaisuja, joten pystyn olemaan avuksi myös näiden osalta.

Sosiaalinen media

Olen jo omalla yritykselläni mukana todella monessa sosiaalisen median palvelussa, joten, pystyn auttamaan yrityssivujen osalta aloittamisessa sekä sen jälkeen mm. mainontaan liittyvissä kysymyksissä. Operoin apuna myös joidenkin asiakkaiteni sosiaalisen median sivustoja.

Laitteistot

Asiakkaani kysyvät usein myös neuvoa uusien laitteiden hankinnassa ja sitten sellaisen hankinnan jälkeen tarvittaessa niiden käyttöönotossa, tiedostojen ja ohjelmistojen siirrossa tai asentamisessa jne. Apua saa esim. puhelinten, tietokoneiden ja niiden lisälaitteiden hankinnassa jne.

Palveluita joita käytän itse tai olen asiakkaille operoinut

fas fa-calendar-check

Varausjärjestelmiä

 • Sirvoy / hotellivarausjärjestelmä
 • Johku / retki- ja majoitusvarausjärjestelmä
 • Bókun / retki- ja majoitusvarausjärjestelmä
 • Clock PMS / hotellivarausjärjestelmä
 • Airbnb / majoitusvaraukset
 • Booking.com / majoitusvaraukset ja OTA-kanava
 • Expedia / majoitusvaraukset ja OTA-kanava
 • Vello / tapahtumavaraukset ja jäsenlaskutus
 • Vik Restaurang / take-away-nettikauppa
fas fa-cash-register

Kassa- ja laskutusjärjestelmät ja maksunvälittäjät

fas fa-cloud-upload-alt

Pilvipalveluja

 • Dropbox / rekisteröi ilmaiseksi 2,5 Gt tallennustilaa
 • Google Drive / 15 Gt ilmaista tallennustilaa sekä toimisto-ohelmistot
 • Google Workspace
 • Mega / 50 Gt ilmaista tallennustilaa
 • Degoo / 100 Gt ilmaista tallennustilaa
Yritystoimintaan suosittelen maksullisia ilmaistilan sijaan maksullista pakettia.
fab fa-joomla

Joomla ja sen lisäosat

fas fa-user-friends
fas fa-plus-circle

Lisäksi mm.