Paljonko kotisivut
maksavat?

Kotisivut – edullisempi kuin uskotkaan

Asiakkaitani ovat yleensä aloittavat yrittäjät, sekä pk-yritykset ja yhdistykset, joita ajatellen olen palveluni suunnitellutkin. Hintatasoni näille asiakkaille onkin järkevällä tasolla, koska sivujen suunnittelu ja valmiiksi toteutus on kertakorvaus. Taksani on keskimäärin n. 500 - 1000 euroa riippuen sivuston vaatimuksista, laajuudesta ja tehtävän työmäärästä. Tämä hintataso alittaa reilusti jopa monen kotisivuja tekevän yrityksen "kynnysmaksun", puhumattakaan mainostoimistojen taksoista. Tarkemman tarjouksen saat kun sivuston vaatimustaso ja arvioitu työmääräkin on tiedossa.

Kun teet tarjouspyyntöjä, niin määrittele mahdollisimman tarkkaan millaisia ominaisuuksia verkkosivuillesi haluat ja tarvitset. Kuinka laaja sivusto tulee olemaan ja millaisia toimintoja sillä pitäisi olla, esim. palautekaavake tai useampia, tuotekuvasto, kuvagalleria, nettikauppa jne. jolloin saat mahdollisimman hyviä ja vertailtavia tarjouksia helpottaaksesi hintavertailua.

Mitä kotisivujen hinta sisältää?

Sivuston suunnittelun, rakenteen määrittelyn sekä yleensä myös sähköisesti minulle toimitetun sisällön syöttämisen sivustolle. Sivustolle tulevien kuvien perusmuokkaukset (resoluution ja koon muuttamiset jne.). Käytännössä kaiken sen perustoiminnallisuuden mitä toiveen mukaiset nettisivut yleensä tarvitsevatkaan.

Julkaisujärjestelmän ja kaikki yleisimmät perustoiminnot

Sivusto toteutetaan aina Joomla-julkaisujärjestelmällä, joka mahdollistaa sivuston hallinnan nettiselaimella. Lisäksi hintaan kuuluu myös sivuston käyttäjien reportointi- ja analysointipalvelun asentaminen sekä julkaisujärjestelmän lisäsuojauksen huomioiminen.

Osaamisen

Hinta pitää sisällään myös kaiken sen vuosien mittaan kertyneen osaamisen, jonka avulla osaan ottaa huomioon myös sivuston kohderyhmän, sen mitä sivuilla haluatte yrityksestä sekä sen palveluista heille kertoa ja sen pohjalta suunnittelen sivuston helpon käytettävyyden ja selkeän rakenteen. Katson tehtävää sivustoa aina, ulkopuolisen ja mahdollisen yrityksen halutun asiakasryhmän näkökannalta, jotta uusi sivusto palvelisi parhaiten yrityksenne haluttuja kohderyhmiä. Uskallan myös kyseenalaistaa toiveenne, mikäli ne eivät ole sivuston osalta järkeviä ja siten varmistaa, että tiedätte mitä olette pyytämässä sekä kertoa mitä se käytännössä tarkoittaa ja mikä voisi olla helpompi, parempi tai toimivampi tapa toimia.

Huomioimisen

Projektin aikana huomaan usein joitakin muitakin asioita mitkä voidaan korjata samalla tai kerron vinkin mitä asialle kannattaa tehdä. Näitä asioita voi olla esim. että yrityksellänne on vielä käytössä verkko-operaattorin sähköpostilaatikko @co.inet.fi tai esim. @hotmail.com tai @gmail.com, niin useimmiten sähköposti muutetaan samalla käyttämään kotisivudomainin mukaista osoitetta, jotta yrityksen toiminnasta tulee sähköpostiosoitteenkin osalta ammattimaisempi kuva.

Laatutakuun!

En myy sikaa säkissä! Mikäli suunnittelemaani sivustoa ei otettaisi lopulta käyttöön, ei siitä tule myöskään tekemäni työni osalta laskua. Toimin laatutakuulla, eli riski on kokonaan minulla. Aika reilua!

Mitä muita kustannuksia sivuista aiheutuu?

Mikäli aikaisempia sivuja ei ole jo käytössä tarvitsee sivustolle hankkia palvelintila. Palveluntarjoajia on paljon ja voit vapaasti valita haluamasi, mutta minulta saat myös järkevän suosituksen. Kattavan kotisivutilan saa n. 70 - 150 euron vuosimaksulla. Domainista menee lisäksi oma vuosimaksunsa, eli domainin osuus on n. 10 - 20 euroa/vuosi.

Kotisivut, hyvä ja halpa tapa tavoittaa asiakkaat

Käytännössä suunnittelun jälkeen sivujen näkyvyys netissä maksaa jatkossa kaikkine kustannuksineen helposti alle 100 euroa/vuosi veroineen. Tällä rahalla saat maailmanlaajuisen näkyvyyden ja markkinointikanavan, jonka sisältöä voit päivittää milloin itse haluat. Kuinka monta ilmoitusta saat ilmaisjakelulehteen 100 eurolla?

Vai tekisitkö sivut itse kotisivukoneella?

Monet "kotisivukone-yritykset" vakuuttelevat kuinka helposti voit heidän palvelullaan tehdä sivut tuossa tuokiossa. Mikäli teknistä osaamista on ja käsitys siitä esim. kuinka hakukoneen toimivat, niin sivujen valmistus voikin onnistua, mutta valitettavan usein sivuston käytettävyyden tai hakukonelöydettävyyden vaatimuksia ei ole huomiotu. Näissä palveluissa myös kuukausihinnat lopulta nostavat sivuston hinnan korkeaksi ja pienet lisätoiminnotkin voivat olla lisähinnoiteltuja nostaen kuukausikustannuksia.

Mikäli sivustojen rakentaminen ei ole tuttua ja  harvalle yrittäjälle kotisivujen rakentaminen on ydinosaamista, niin asiaan perehtymiselle, opettelulle ja tehdylle työlle kannattaa myös laskea hinta. Suosittelen käyttämään sivuja ammatikseen tekeviä tahoja sivustojen tekijöitä, koska meillä useimmiten on laajempaa ymmärrystä sivujen sielunelämästä.

Otahan yhteyttä, niin teen tarjouksen verkkosivujen toteutuksesta.

Pyydä tarjous kotisivuista

Please make sure that, re-captcha pluging is enabled