Kotisivujen tekijä
palveluksessasi

Kotisivujen teko helpoksi

Mikäli kotisivun ulkoasusta ei ole olemassa näkemystä tai ideoita, voitte jättää sen suunnittelun kokonaan myös minun hommakseni. Kartoitan toiveita ja mielikuvaa mitä sivuilla halutaan kertoa, jonka mukaan suunnittelen sivuston ulkoasun. Käsittelen sivustolle tulevat kuvat ja autan tarvittaessa myös sisältötekstien laadinnassa.

Huomioin suunnittelussa asiakkaani oman tyylin ja pyrin tavoittamaan yrityksen tai yhdistyksen oman "tunnelman" myös kotisivuilla. Usein se ensimmäinen suunnitelmani malli on ollut myös asiakkaan valinta pienin hienosäädöin. Toteutan sivustot rakenteiltaan selkeinä ja pyrin ulkoasun osalta tekemään aikaa kestäviä sivustoja.

Sivustot ilmaisella julkaisujärjestelmällä

Toteutan uudet sivustot Joomlalla, eli yhdestä suosituimmista avoimen lähdekoodin CMS-järjestelmistä. Joomla tarjoaa helpon tavan hallita sivustoa ja mahdollistaa myös sisällön päivittämisen suoraan selaimella. Toteutan sivustot mahdollisimman vähillä erikoisäädöillä, jotta sen hallinta tulevaisuudessakin olisi helppoa kaikille niille jotka Joomlan hallitsevat. Joomlaa pidän blogialustaksi suunniteltua WordPressiä selkeämpänä hallita perinteisten kotisivujen osalta. Järjestelmä on käännetty suomeksi ja siihen löytyy tuhansia erilaisia ilmaisia tai maksullisia lisäosia, joilla voi hoitaa monia erilaisia toimintoja ja käyttötarpeita. Järjestelmällä on helppo toteuttaa myös monikielisiä sivustoja, koska monikielisyys on järjestelmään sisäänrakennettuna ja toimii ilman lisäosia.

Lisäarvoa lisätoiminnoilla

Sisällytän aina myös sivustolle Google Analytics -kävijäseurannan, jolla saat monipuolista tietoa sivuston käyttäjistä. Lisäksi voin määritellä käytöön myös muita lisäarvoa tuovia ominaisuuksia ja toimintoja. Näitä ovat mm. karttanäkymät, palautekaavakkeet, tuotekuvastot, uutiskirjeiden tilaus- ja toimitusratkaisut, nettikaupat, tapahtumakalenterit, galleriat, diashowt jne.

Kuvat sivustolle

Mikäli välimatka ei ole liian suuri, voin myös tarvittaessa ottaa kuvia sivustolle yrityksestä tai sen tuotteista, mutta suosittelen käyttämään apuna oikeaa ja paikallista valokuvauksen ammattilaista.

Ota yhteyttä

Please make sure that, re-captcha pluging is enabled

Päivitykset ja jatkuvuus

Sivustoissa käytän työkalua, jolla sivujen sisällön päivitys on helppoa tehdä myös itse. Myös vaihtuvia osioita voidaan tehdä valmiiksi siten, että vaihtuvaa sisältöä voi piilottaa ja julkaista tarpeen mukaan vain parilla klikkauksella. Hoidan ja tuen tarvittaessa nettisivuston ylläpidossa käyttöönoton jälkeenkin. Päivityspyynnöt voidaan tuolloin lähettää sähköpostilla ja yleensä pystyn päivitykset tekemään vuorokauden kuluessa. 

Opastus

Tornionjokilaakson yrittäjiä ja yhdistyksiä pystyn auttamaan paikan päällä määrittämällä esim. tarvittavat sähköpostiasetukset tietokoneisiin, sekä neuvomaan eri palveluiden käytössä. Pitkä välimatkakaan ei ole kuitenkaan este, sillä etäopastuskin onnistuu esim. Skypen tai sähköpostin välityksellä. Olen tehnyt lukuisia sivustoja ilman, että olen koskaan tavannut työn tilaajaa, joidenkin kanssa en ole puhunut koskaan edes puhelimessa.

Kotisivut edullisesti

Olen suunnannut palveluni lähinnä pienille ja keskisuurille yrityksille sekä yhdistyksille. Uskallan väittää, että olen edullinen kotisivuntekijä ja hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdillaan. 

Tutustu myös tuoreimpiin työnäytteisiini ja lue lisää mitä kotisivut ja niiden ylläpito maksavat.

Konsultointi ja muut sivustoon liittyvät palvelut

Kotisivujen tekoon liittyy oleellisesti myös muutamia teknisiä juttuja, jotka pitää olla kunnossa jotta sivusto toimii luotettavasti ja löytyy myös hakukoneista ja tavoittaa kohderyhmänsä.

Webhotellit

Selvitän asiakkaan tarpeisiin sopivan webhotelli- ja sähköpostipalveluntarjoajan, jotta se sisältää riittävän palvelutason ja ominaisuudet.

Mikäli asiakkaallani on jo olemassa webhotellipalvelu (hosting), niin varmistan että olemassa oleva palvelu vastaa asiakkaan/sivuston tarpeita ja mikäli näin ei ole, niin selvitän miten palvelua kannattaa muuttaa. Usein käytössä on ollut myös palvelu, joka hinta/laatu ei ole ollut kohdallaan ja vaihtamalla palveluntarjoajaa olemme voineet säästää jopa -50% vuosimaksussa palvelutasonkin parantuessa.

Voin tehdä tarvittaessa myös tarvittavien hosting- ja domainpalveluiden tilauksen puolestanne ja operoin mahdollisen domainin siirron niin ettei palveluihin aiheudu katkoksia. Suosituksissa voit lukea lisää mitä asioita webhotellin valinnan suhteen kannattaa ottaa huomioon.

Suosittelen Suomen Hostingpalvelua

Vuosien kokemuksen perusteella suosittelen webhotelliksi suomalaista Suomen Hostingpalvelua, jonka palvelimet ja asiakaspalvelu sijaitsevat Suomessa.

Palveluiden toteutus, ominaisuudet ja toimivuus ja hinta-laatusuhde on erinomainen. Paketteihin sisältyy ilmainen aina SSL-serfikaatti sekä mm. automaattiset ohjelmistojen päivitykset ja varmuuskopioinnit. Yrityksen asiakaspalvelu on nopea, asiantunteva ja ystävällinen, eli täyden kympin arvoinen!

Kun maksat kerralla kaksi vuotta niin saat edullisimman hinnan. Lue lisää webhotellista.

Sosiaalinen media ja pilvipalvelut

Kauttani saat myös apua Facebook ja Instagram -sivustojen aloituksen ja muokkauksen osalta sekä opastuksen tai kuinka voit käyttää hyödyksi esim. Google Driveä dokumenttien muokkauksessa ja hallinnassa.

Hakukonemainonta

Autan esim. Google AdWord -hakukonemainonnan käyttöönotossa ja määrityksissä. Kauttani voit saada mahdollisesti myös aloituspaketin Googlen hakukonemainontaan.

Haku- ja hakemistopalvelut

Usein asiakkaani eivät ymmärrä mitä ovat heille tarjottavat erilaiset haku- ja hakemistopalvelut ovat ja missä kannattaa olla mukana. Saat minulta neuvoja ja apua erilaisten palveluiden osalta ja niiden valinnassa.