Suosittelen!
Luotettavat nettikaupat ja
toimivat palvelut

Tällä sivulla löydät linkkejä joihinkin lähinnä tietokoneita, tietokoneiden lisälaitteita, viihde-elektronikkaa ja tulostinvärejä myyviin nettikauppoihin, sekä muutamiin toimiviin ja turvallisiin palveluhin. Olen itse asiakkaana sellainen, että en aikaile vaihtaa kauppaa tai palveluntarjoajaa mikäli palvelun laatu alenee tai palvelu ei ole hinnaltaan kilpailukykyinen. Nämä suositukset perustuvat hyvään hinta-laatusuhteeseen ja toimivuuteen, joten sen osalta uskallan suositella myös muille.

Tietokoneet, viihde-elektroniikka ja tarvikkeet

Dustin verkkokauppa

Dustin ja Dustin Home

Dustin on iso tekijä tietokoneita, niiden lisälaitteita ja tarvikkeita myyvänä kauppana. Tilasin mm. ensimmäisen ja vieläkin käytössäni olevan laser-tulostimen Dustinista jo ennen kuin se se oli tullut edes Suomen markkinoille. Dustin on hintavertailujen kärkipaikoilla edullisuuden osalta ja Dustinia käytämme myös työpaikkani IT-hankintoihin. Dustin antaa tuotteille 60:n päivän palautusoikeuden, mikäli tuote ei ollutkaan sellainen kuin ajattelit.

Dustin Home on kuluttaja-asiakkaille suunnattu kauppa ja yritysasiakkaille on lisäksi oma sivustonsa.
mResell – Apple iPhone, iPad ja Mac-tietokoneet käytettyinä

mResell – Apple käytettynä

Vuonna 2006 aloitin urani Applen tietokoneen käyttäjänä, eikä näillä näkymin ole mitään tarvetta vaihtaa toiseen käyttöjärjestelmään. Käytännössä seuraava vaihtoehto voisi olla Linux, mutta osa tarvitsemistani ohjelmista ei ole Linuxille saatavissa. Windows ja sen käyttöön liittyvistä ongelmista saan "nauttia" liikaa jo antamani IT-avun puolesta, enkä todellakaan halua niitä ongelmia häiritsemään omia töitäni.

Applen laitteet ovat arvokkaita, mutta vaikka kuka mitään väittäisi, niin myös laitteen ominaisuudet yhdessä käyttöjärjestelmän kanssa antavat todellista vastinetta rahalle ja laitteet vanhenevat käytännössä Windows-koneita hitaammin. Harvassa ovat ne PC-koneet joiden kosketuslevy olisi vieläkään samalla tasolla kuin vuonna 2006 hankkimassani MacBookin karvalakkimallissa.

Mikäli budjetti ei anna periksi uuden laitteen hankkimista on yksi vaihtoehto hankkia tarkastettu Mac, iPhone tai iPad käytettynä ja takuulla mResellistä. Käytetyn laitteen hankkiminen on myös ympäristöteko.
Akkukauppa.com – uudet akut

Akkukauppa – Uutta virtaa!

Akkukauppa on nimensä mukaan erikoistunut laitteiden akkuihin ja paristoihin. Valikoimissa löytyy vaihtoakkuja kannettaviin tietokoneisiin Applesta PC-valmistajiin. Mutta valikoimissa ovat myös akut puhelimiin, tabletteihin, kameroihin, pelikonsoleihin, monenmoisiin soittimiin ja leluihin. Peruselektroniikan lisäksi akkuja saa myös vaikkapa akkuporakoneisiin ja puutarhakoneiden käynnistykseen.

Akkukaupasta on tullut tilattua asiakkailleni useampi MacBook Pro -akku.
Puhelinfix - Puhelimen varaosat tee-se-itse korjaajille

Puhelinfix – Puhelinten varaosat ja puhelinhuolto

Nykyiset älypuhelinten huippumallit maksavat helposti enemmän kuin kannettava tietokone. Puhelin on harmittavan helppo pudottaa ja pudotuksen jälkeen on suuri vaara, että puhelimen näyttö on rikki. Mikäli vahinkoa ei korvata vakuutuksesta voi eteen tulla näytön vaihto, mikäli ei halua jälleen satsata uuteen puhelimeen. Akku tai latausliitin ovat myös osia, jotka voivat kulua ahkerassa käytössä turhan nopeasti. Kätevimmät tee-se-itse tyypit löytävät helposti YouTubesta tai iFixit.com yksityiskohtaiset ohjedokumentit, kuinka erilaiset laitteet voidaan avata ja kuinka niiden rikkoutuneita osia voidaan vaihtaa.

Koska rikkoutuneen osan tilalle tarvitaan uusi osa on Puhelinfix ratkaisu, mistä voi tilata varaosa laitteeseen. Puhelinfixin nettikaupasta löytyy varaosia ja tarvikkeitakin käytännössä kaikkiin Suomessa myynnissä oleviin puhelinmerkkeihin. Varaosion mukana saa myös ilmaisen työkalupakkauksen. Mikäli et itse halua alkaa yrittämään korjausta voi puhelimen toimittaa myös Puhelinfixin huoltoon. Yritys myöntää alkuperäisille varaosille ja työlle 24 kk takuun, tarvikeosilla takuu on 12 kk.
Aliexpress - se paras Kiinakauppa

AliExpress – se paras Kiinakauppa

AliExpress on kiinalainen kauppa-alusta, jossa tuotteiden myyjät voivat toimia missä maassa tahansa. Hieman samanlainen kuin Wish, mutta edullisempi. Kaupasta löytyy kaikkea mahdollista ja mitä ei AliExpressistä löydy, niin sellaista ei taida olla vielä keksitty. AliExpress on ollut hovihankkijani kaikissa pienissä jutuissa, eli sieltä olen tilannut mm. SJCam Action-kameran, XP-Pen -piirtopöydän, mikrofoneja, sovittimia, kaapeleita, pientarvikkeita kameraan ja tietokoneisiin. 

Kaupat tehdään luottokortilla ja maksu menee Aliexpressille, eli AliExpress toimii sinun ja kauppiaan välissä varmistan turvallisuutesi ja varmistaa, että voit olla varma, että tilaamasi tuotteet ovat sitä mitä olet tilannut. Paketteissa on yleensä seurantakoodi, jolla voit seurata toimitusta ja sillä varmistetaan myös että tuotteet on toimitettu. Mikäli et saa tuotteita tietyn ajan sisällä voit perua kaupan ja rahat palautetaan, mikäli saat tuotteet, mutta niissä on puutteita on järjestelmän sisällä mahdollista ilmoittaa puutteista, jolloin myyjä vastaa ja ehdottaa kuinka asia ratkaistaan. Mikäli et ole myyjän ehdotukseen tyytyväinen, niin loppukädessä Aliexpress voi ratkaista asian todisteiden pohjalta. Osa myyjistä toimittaa tuotteita myös Euroopan varastoista, jolloin vältyt tulliselvityksen tekemisestä.

Tulostimien värit ja mustekasetit

Usein asiakkaani kysyvät minulta mistä saisi tulostusvärit laser- ja mustesuihkukirjoittimiin. Vastaukseni on, että helpoimmalla ne saa nettikaupasta ja suosittelen sitä mistä saat värit edullisimmin. Tässä siis poimintoja verkkokaupoista, joista itse olen ostanut värejä useampaankin eri merkin tulostimeen. Tutustu ja vertaa hintoja – tee tilaus sieltä missä värit saat sopivimpaan hintaan.
Mustekasetti.com – värikasetit kolmen vuoden takuulla!

Mustekasetti.com

Mustekasetti.comin valikoimissa edullisten musteiden ja värikasettien lisäksi ovat myös erilaiset kasettien täyttökitit, mustesuihku- ja lasertulostimet, pölypussit, lamput ja toimistotarvikkeet.

Sivuston ulkoasu voi säikäyttää, mutta hinnat eivät! Tekniikan Maailman testissä Mustekasetti.comin tarvikevärit eivät eronneet tulostuslaadultaan alkuperäisistä ja yritys myöntää myös myymilleen värikaseteille ja tulostimille kolmen vuoden takuun!
Inkkari - värikasetit verkosta

InkKari

InkKarilla on valikoimissa värit mustesuihku- ja lasertulostimiin. Liikkeellä on myymälä Tampereella, jossa onnistuvat myös värikasettien täytöt.
InkClub tulostinvärit

InkClub

Inkclubin valikoimista löytyy musteiden ja värikasettien lisäksi paljon muutakin, kuten kahvikapseleita, imurinpusseja, pienelektroniikkaa ja toimistotarvikkeita.

Palvelut

Fiksuja palveluita niin arkeen kuin työhönkin.
Ivacy - edullinen VPN-palvelu

Ivacy – Edullinen VPN!

VPN-palveluiden suosio on noussut kun ihmiset haluavat varmistaa Internetin turvallisen käytön ja matkustajat voivat hyötyä myös VPN-palvelun käytöstä, koska sen avulla voit ohittaa myös palveluiden erilaiset maarajoitukset.

VPN:n idea ja hyöty yksinkertaistettuna ja lyhykäisyydessään on tehdä turvallinen "tunneli" internetyhteydelle, jolloin esim. avoimen ja salaamattoman Wi-Fi-verkon käyttö on turvallista, eikä siinä tapahtuvaa liikennettä pääse seuraamaan ulkopuoliset, jolloin esim. pankkiasiointi on turvallista mistä verkosta vain. VPN-yhteydellä voit olla ulkomailla ja valita palvelimen Suomesta, jolloin näyt palvelimelle suomalaisena käyttäjänä. Tästä voi olla hyötyä esim. erilaisten suoratoistopalveluiden kanssa, joiden tarjonta poikkeaa tai on rajoitettu maakohtaisesti.

Ivacy tarjoaa palvelun yhdellä maksulla, siten voit käyttää palvelua kymmenellä eri laitteelle yhtäaikaisesti ja käytännössä Ivacy toimii kaikilla käyttöjärjestelmillä, älypuhelimissa, tableteissa ja VPN-palvelua tukevissa reitittimissä. sekä monissa muissa älylaitteissa. Osaan laitteita on valmiiksi asettava ohjelmisto tai sivustolta löytyvät tarvittavat ohjeet kuinka VPN:n saa käyttöön laitteisiin, joihin ei voi asentaa sovelluksia. Yleensä laitteelle tai selaimeen asennetaan pieni ohjelma, jolla VPN-palvelu voidaan ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä tarpeen mukaan, sekä valitaan haluttu maa minkä kautta yhteys halutaan kulkevan. Ivacy ei kerää lokitietoja, eikä ne siten voi päätyä myöskään vääriin käsiin ja yksityisyytesi on aina suojattu. Palvelulla riittää myös kapasiteettia, sillä käyttäjien liikennäinti on jakamassa jo yli 1000 palvelinta yli 100:ssa eri maassa. Ivacy on toteuttanut myös lisäturvaa palveluunsa ja latauksille voi käyttää myös toimintoa jossa latauspakettista tarkistetaan virukset ja haittaohjelmat. Ivacy myy myös mahdollisuutta käyttää porttiohjausta (Port forwarding) sekä kiinteää IP-osoitetta.

Ivacy on oma valintani VPN-käyttöön, sen kk-kustannukset kahden vuoden sopimuksella ovat kuukautta kohti n. 2€/kk.
NordVPN - se turvallinen VPN-palvelu

NordVPN

NordVPN tarjoaa palvelun yhdellä maksulla kuudelle eri laitteelle ja käytännössä se toimii niin tietokoneissa kuin älylaitteissakin. Käytännössä laitteelle tai selaimeen asennetaan pieni ohjelma, jolla VPN-palvelu voidaan ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä tarpeen mukaan, sekä valitaan haluttu maa minkä kautta yhteys halutaan kulkevan. NordVPN ei kerää asiakastietoja tai mitään palvelun käytön lokitietoja, eikä ne siten voi päätyä myöskään vääriin käsiin ja yksityisyytesi on aina suojattu. Palvelulla riittää myös kapasiteettia, sillä käyttäjien liikennäinti on jakamassa jo yli 5500 palvelinta yli 50:ssä eri maassa. Erona Ivacyyn on mm. ettei palvelussa voi käyttää porttiohjausta.
Moi - Se piristävä vaihtoehto

Moi Mobiili - Helppo ja selkeä!

Moi Mobiili toi markkinoille raikkaan ja erilaisen ajattelun ja hinnoittelun matkapuhelinliittymien hinnoitteluun. Moin kuluttajaliittymä on ollut yritykseni puhelinliittymänä jo vuosia, koska se maksaa alimmillaan vain 6€/kk sisältäen myös 4 Gt siirtomäärän dataa 100 megan nopeudella. Moin ansioista puhelinlaskuni ovat käytännössä alle 6,50€/kk, koska "puhelut" soitan käytännössä Internetin kautta ja hyödynnän paljon Wi-Fi-verkkoja puhelimellakin, koskaan en ole myöskään ylittänyt 4 Gt:n kuukausittaista liikennöintimäärää, josta muuten 3 Gt:n osuus on käytettävissä ilmaiseksi myös ulkomailla.

Jos etsit yritysliittymää, niin Moi tarjoaa nyt myös sellasen selkeällä hinnoittelulla. Voit valita vain tarvitsemasi kapasiteetin, etkä maksa koskaan turhasta. Mun Moi -sovelluksella voit hallita helposti liittymän asetuksia ja seurata käyttöä ja tulevan laskun suuruutta. Moi operoi DNA:n verkossa, Lapissa ja Itä-Suomessa käytössä on Suomen Yhteisverkokko, joten liittymän kuuluvuus on siellä sama kuin Telialla.

Elisa Kauppa

Elisa

Elisan matkapuhelinpalveluita olen käyttänyt yhtäjaksoisesti vuodesta 2005 alkaen, ja mobiililaajakaistaakin pian sen jälkeen. Koska asun Lapissa harvaanasutulla alueella palvelee minua käytännössä jokaiselta operaattorilta käytännössä yksi tukiasema ja sen suomat yhteydet. Tällä hetkellä alueellani toimii parhaiten Elisan 4G -verkko, jonka toimintaan olen ollut hyvin tyytyväinen. Vuosia sitten verkossa oli isompi ongelma, mutta sain nopeasti tekniseen tukeen yhteyden ja tein vikailmoituksen ongelmista, jotka johtuivat tukiasemalla olleesta isommasta ongelmasta, joka saatiin kuntoon ja vikakin kuitattiin korjatuksi.

Käytössäni on Huawein-mobiilireitittimet, jotka jakavat nettiyhteyden kaikille laitteille ja käyttö on sujuvaa. Oma puhelinliittymäni toimii DNA:n verkon kautta, joten olen sillä tavalla kahden operaattorin "loukussa", mutta sillä varmistan senkin, että mahdollisissa ongelmatilanteissa pääsen aina jollain yhteydellä nettiin.
 
Voin suositella Elisan mobiililaajakaistaliittymiä, koska käytössäni on sellaisia peräti kaksi kappaletta eri osoitteissa ja molemmat toimivat hyvin. Elisa Kaupasta voit tilata liittymät, mobiilireittimet, uudet puhelimet ja monet muut laitteet ja ne voi maksaa myös kiinteällä kuukausimaksulla ilman lisämaksuja ja korkoa.
Hei, tälläkin sivustolla käytetään evästeitä.