Kotisivuntekijänä hoidan suunnittelun ja toteutuksen

Hoidan nettisivuston ulkoasun suunnittelun ja valmistuksen tarvittaessa alusta loppuun. Käsittelen sivustolle tulevat kuvat ja autan tarvittaessa myös sisältötekstin laadinnassa.

Ideointi

Mikäli kotisivun ulkoasusta ei ole olemassa ideoita, voitte jättää sen suunnittelun kokonaan myös minun hommakseni. Kartoitan toiveita ja mielikuvaa mitä sivuilla halutaan kertoa, jonka mukaan suunnittelen sivuston ulkoasun.

Huomioin suunnittelussa asiakkaani oman tyylin ja pyrin tavoittamaan yrityksen tai yhdistyksen oman "tunnelman" myös kotisivuilla. Usein se ensimmäinen suunnitelmani malli on ollut myös asiakkaan valinta pienin hienosäädöin.

Kuvaus ja grafiikka

Mikäli välimatka ei ole liian suuri, voin myös tarvittaessa ottaa kuvia sivustolle yrityksestä tai sen tuotteista, mutta suosittelen käyttämään valokuvauksen ammattilaista apuna.

Lisäarvoa

Sisällytän aina myös sivustolle Google Analytics -kävijäseurannan, jolla saat monipuolista tietoa sivuston käyttäjistä. Lisäksi voin määritellä käytöön myös muita lisäarvoa tuovia ominaisuuksia ja toimintoja Näitä ovat mm. karttanäkymät, palautekaavakkeet, tuotekuvastot, nettikaupat, tapahtumakalenterit, diashowt jne.

Julkaisujärjestelmällä hoidat päivitykset myös omatoimisesti

Toteutan uudet sivustot Joomlalla, eli yhdestä suosituimmista avoimen lähdekoodin CMS-järjestelmistä. Joomla tarjoaa helpon tavan hallita sivustoa ja mahdollistaa myös sisällön päivittämisen suoraan selaimella. Toteutan sivustot mahdollisimman vähillä erikoisäädöillä, jotta sen hallinta tulevaisuudessakin olisi helppoa kaikille niille jotka Joomlan hallitsevat. Joomlaa pidän blogialustaksi suunnattua WordPressiä selkeämpänä hallita perinteisten kotisivujen osalta. Järjestelmän ydin on käännetty Suomeksi ja siihen löytyy tuhansia erilaisia ilmaisia tai maksullisia lisäosia, joilla voi hoitaa monia erilaisia toimintoja ja käyttötarpeita. Järjestelmällä on helppo toteuttaa myös monikielisiä sivustoja.

 

Konsultointi

Webhotellit

Selvitän asiakkaan tarpeisiin sopivan webhotelli- ja sähköpostipalveluntarjoajan, jotta se sisältää riittävän palvelutason ja ominaisuudet.

Mikäli asiakkaallani on jo olemassa webhotellipalvelu (hosting), niin varmistan että olemassa oleva palvelu vastaa asiakkaan/sivuston tarpeita ja mikäli näin ei ole, niin selvitän miten palvelua kannattaa muuttaa. Usein käytössä on ollut myös palvelu, joka hinta/laatu ei ole ollut kohdallaan ja vaihtamalla palveluntarjoajaa olemme voineet säästää jopa -50% vuosimaksussa palvelutasonkin parantuessa.

Voin tehdä tarvittaessa myös tarvittavien hosting- ja domainpalveluiden tilauksen puolestanne, koska ne asiat ovat minulle tuttuja.

Haku- ja hakemistopalvelut

Usein asiakkaani ovat sekaisin mitä ovat heille tarjottavat erilaiset haku- ja hakemistopalvelut. Saat minulta neuvoja ja apua erilaisten palveluiden osalta ja niiden valinnassa.

Hakukonemainonta

Autan esim. Google AdWord -hakukonemainonnan käyttöönotossa. Kauttani voit saada mahdollisesti myös aloituspaketin Googlen hakukonemainontaan.

Facebook-sivut

Kauttani saat myös yritykselle tai yhteisölle Facebook -profiilisivujen käynnistyksen ja muokkauksen.

 

Opastus

Tornionjokilaakson yrittäjiä ja yhdistyksiä pystyn auttamaan paikan päällä määrittämällä esim. tarvittavat sähköpostiasetukset tietokoneisiin, sekä neuvomaan eri palveluiden käytössä.

Välimatka ei ole ongelma

Pitkä välimatkakaan ei ole kuitenkaan este, sillä etäopastuskin onnistuu esim. Skypen välityksellä. Olen tehnyt lukuisia sivustoja ilman, että olen koskaan tavannut työn tilaajaa, joidenkin kanssa en ole puhunut koskaan edes puhelimessa.

 

Päivitykset ja jatkuvuus

Hoidan tarvittaessa nettisivuston ylläpidon ja päivittämisen tuntityönä käyttöönoton jälkeenkin. Päivityspyynnöt voidaan tuolloin lähettää sähköpostilla ja yleensä pystyn päivitykset tekemään vuorokauden kuluessa.

Kotisivut edullisesti

Uskallan väittää, että olen edullinen kotisivuntekijä ja hinta-laatusuhde on enemmän laadun puolella. Tutustu myös tuoreimpiin  työnäytteisiini.