Ulkoasusta, sisällöstä, osoitteesta ja palveluntarjoajasta, niistä on kotisivut tehty. Eli nettisivujen saaminen verkkoon vaatii muutamia tärkeitä komponentteja jotka käyn tällä sivulla läpi.

Sivuston ulkoasu ja sisältö

Sivuston sisältö ja ulkoasu on se minkä asiakkaanne käytännössä näkevät. Tekstisisältö on tärkeintä sivustossa, joten siihen kannattaa satsata aikaa ja ajatuksia. Sivuston käytettävyys on avainasemassa, koska sivuston sisällön helppo hahmottaminen auttaa vierailijaa löytämään nopeasti etsimänsä tai häntä kiinnostavan sisällön sivuilta. Monet surffaajat eivät halua nähdä vaivaa klikkaillemalla oleellista tietoa monen linkin kautta ja silloin tieto voi jäädä saamatta.

Pelkkä tekstikään ei kuitenkaan riitä, vaan se tarvitsee vielä vakuuttavat raamit eli ulkoasun, joka tukee osaltaan sisältöä. Nämä osa-alueet syntyvät sinun ja minun yhteistyöllä.

Hyvä webhotelli

Webhotelli (web hosting/hosting) on palvelu, joka tarvitaan sivuille "kodiksi", eli valmiit www-sivut siirretään kotisivupalvelimelle, jonka jälkeen ne ovat nähtävissä Internetissä.

Webhotelli-palveluntarjoajia löytyy paljon Suomesta ja ulkomailta vielä lisää. Webhotellien tarjoamissa palveluissa on eroja, kuten laadussa ja hinnassakin, mutta kattavia ja laadukkaita palveluita saa edullisesti myös kotimaasta.

Suosittelen lämpimästi webhotelliksi Hostingpalvelua. Lue lisää miksi...

Domain

Jotta sivustot näkyvät netissä tarvitaan niille myös oma osoite. Paras ratkaisu on rekisteröidä oma domainnimi, joka kannattaa olla myös helposti muistettava ja liittyä yrityksen tai yhdistyksen nimeen. Domainnimi muodostuu nimestä ja maatunnuksesta, esim. yritys.fi, yritys.se, jotain.net.

Yleisemmin käytetään kansallista domainia kuten .fi tai .se ja yleismaailmallisia domaineja kuten .com .net .org .info ja .eu.

Domain mahdollistaa myös oman domainin mukaiset sähköpostiosoitteet, esim. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Oma sähköpostidomain antaa asiakkaille kuvan myös luotettavammasta toiminnasta kuin esim. @hotmail.com tai jokin muu Internet-operaattorin osoite.

Oman domainin mukaiset sähköpostiosoiteet eivät myöskään häviä mihinkään, vaikka vaihtaisit Internetliittymän palveluntarjoajaa.

Domainin voi rekisteröidä itse tai antaa sen webhotellin palveluntarjoajan tehtäväksi. Domain voi sisältyä joskus myös webhotellin hintaan.