Sivujen suunnittelu ja valmiiksi toteutus on kertakorvaus ja minun taksani on keskimäärin n. 500 - 1000 euroa riippuen sivuston vaatimuksista, laajuudesta ja tehtävän työn määrästä. Tämä hintataso on varmasti järjellä ymmärrettävissä ja alittaa reilusti jopa monen kotisivuja tekevän yrityksen "kynnysmaksun". Tarkemman tarjouksen annan tapauskohtaisesti kun vaatimustaso ja arvioitu työmäärä on tiedossa.

Tarjouspyynnöt

Kun teet tarjouspyyntöjä, niin määrittele mahdollisimman tarkkaan millaisia ominaisuuksia sivuillesi haluat ja tarvitset. Kuinka laaja sivusto tulee olemaan ja millaisia toimintoja sillä pitäisi olla, esim. palautekaavake tai useampia, tuotekuvasto, kuvagalleria, nettikauppa jne. jolloin saat mahdollisimman hyviä ja vertailtavia tarjouksia.

Mitä kertakorvaus pitää aina sisällään?

Sivuston suunnittelun ja sen rakenteen määrittely sekä yleensä myös sähköisesti minulle toimitetun sisällön syöttämisen sivustolle. Sivustolle tulevien kuvien perusmuokkaukset (resoluution ja koon muuttamiset, pienet sävykorjaukset jne.). Käytännössä kaiken sen perustoiminnallisuuden mitä toiveen mukaiset nettisivut yleensä tarvitsevatkaan.

Sivusto toteutetaan aina Joomla-julkaisujärjestelmällä, joka mahdollistaa sivuston hallinnan nettiselaimella.

Lisäksi hintaan kuuluu myös sivuston kävijä- ja analysointipalvelun asentaminen sekä indeksointipyyntöjen lähetys hakukoneille.

En myy sikaa säkissä! Mikäli suunnittelemaani sivustoa ei otettaisi lopulta käyttöön, ei siitä tule myöskään työni osalta laskua. Riski on kokonaan minulla. Aika reilua!

Mitä muita kustannuksia sivustosta aiheutuu?

Mikäli aikaisempia sivuja ei ole jo käytössä tarvitsee sivustolle hankkia palvelintila. Palveluntarjoajia on paljon ja voit vapaasti valita haluamasi. Kattavan kotisivutilan saa n. 40 - 150 euron vuosimaksulla.

Useimmiten domainista menee oma vuosimaksunsa, eli domainin osuus on n. 0 - 20 euroa/vuosi.

Kotisivut, edullinen tapa tavoittaa asiakkaat

Käytännössä suunnittelun jälkeen sivujen näkyvyys netissä maksaa jatkossa kaikkine kustannuksineen helposti 60 - 100 euroa/vuosi veroineen. Tällä rahalla saat maailmanlaajuisen mainoksen ja markkinointikanavan, jonka sisältöä voit päivittää milloin itse haluat.

Kuinka monta ilmoitusta saat paikalliseen ilmaisjakelulehteen 100 eurolla?

Kotisivujen hinta

Kotisivujen hinta määräytyy asiakkaan vaatimusten ja tarvittavan työmäärän mukaisesti. Käytännössä hintani vaihtelee 500 -1000 euron välillä, väitän olevani edullinen kotisivuntekijä suhteessa siihen kuinka huomioin asiakkaan tarpeet kokonaistoteutuksessa. Sivujen uusintaprojekteissa olen todennut että aiempien sivujen toteutuksen hinta-laatusuhde on voinut olla mitä tahansa, eli kotisivutöissä kalliimpi hinta ei välttämättä ole näkynyt sivuston toteutuksen kokonaisuuden laadussa.

Päivitystyön hinta

Jo olemassaolevan sivuston ylläpitopäivitykset ovat yleensä nopeita tehdä ja laskutan ne tehtyjen minuuttien mukaisesti. Minimiveloitus on 10 minuuttia per päivityspyyntö.

Vai tekisitkö sivut itse kotisivukoneella?

Monet "kotisivukone-yritykset" vakuuttelevat kuinka helposti voit heidän palvelullaan tehdä sivut tuossa tuokiossa. Mikäli teknistä osaamista on, niin näin tosiaan voi ollakin, mutta sivut eivät välttämättä ole hakukoneystävälliset tai monilta muilta osin mietitty siten, että ne palvevat käyttäjiä oikeasti. Valitattavan useasti jälki ei ole kaunista katseltavaa. Näissä palveluissa myös kuukausihinnat lopulta nostavat sivuston hinnan korkeaksi ja jotkin pienet perus-lisätoiminnotkin voivat olla lisähinnoiteltuja nostaen heti kuukausihintaa. Siksi suosittelen käyttämään sivuja ammatikseen tekeviä tahoja sivustojen tekijöitä, koska meillä yleensä on laajempaa ymmärrystä sivujen sielunelämästä.

Otahan yhteyttä niin teen tarjouksen sivuston toteutuksesta.